Itsetuntemus, minä kuoren alla

Itsetuntemus, minä kuoren alla

Jotta voit elää sinulle rohkeaa, aitoa ja hyvää elämää sinun on ensiksi tunnettava itsesi. Monesti uskomme tuntevamme itsemme, mutta tunnemmeko sittenkään? Sitä aitoa sinua, joka on sinussa, mutta elämän varrella kerätyt uskomukset, tunteet, roolit ja rajoitteet voivat estää sinua loistamasta kirkkaasti. Sinä voit tuntea itsesi, mutta uskon, että meistä jokainen voi aina tutustua itseensä vielä hieman syvemmin. Tämä on matka joka ei lopu ikinä. Joka päivä me opimme itsestämme uutta. Jokainen kohtaaminen uuden tai vanhan tuttavan kanssa opettaa meille jotain uutta itsestämme. Miten mielenkiintoista elämä onkaan, jatkuvaa tutkimista ja kehittymistä.


Kirjoitusharjoitus

Lähdetään kohti itsetuntemusta. Asioita jotka tekevät sinusta sinut.

1. Kuka sinä olet? Kirjoita viisi adjektiivia, jotka myönteisellä tavalla kuvaavat sinua.
2. Arvot Mitkä ovat kolme tärkeintä asiaa elämässäsi, joista et halua luopua. Miten pidät huolta näistä asioista?
3. Vahvuudet Listaa, millaisia vahvuuksia sinulla on; tietoja, taitoja, lahjoja, kokemusta. Miten hyödynnät näitä elämässäsi?
4. Sisäinen voittaja Pohdi, millaista haasteita elämässäsi on ollut? Miten olet voittanut ne? Mitä voimavaroja sinulla on haasteellisina hetkinä.
5. Tukiverkostot Miten helppo sinun on auttaa muita? Ketä sinä autat? Millaisia ihmisiä sinulla on ympärilläsi, joilta voit pyytää apua? Miten helppo sinun on vastaanottaa apua?
6. Millaisista asioista sinä pidät? Mistä sinä saat energiaa? Mikä sinua innostaa? Kirjoita vähintään kuusi asiaa yhteensä.
7. Mistä haluaisit luopua? Kirjoita asiat erilliselle paperille ja polta ne tai laita silppuriin.
8. Kirkasta elämäntehtävääsi Millaisessa maailmassa haluaisit asua? Mihin voit vaikuttaa? Mitä lahjoja sinulla on paremman maailman luomiseen.
9. Unelmoi Mitä tekisit, jos sinun ei tarvitsisi miettiä aikaa eikä rahaa. Kirjoita unelmakirje itsellesi!
10. Voimaesine Etsi luonnosta esine, esim. kivi, joka symboloi sinua silloin, kun olet oma paras itsesi. Poimi se ja ota mukaasi voimaesineeksi.


Kirjoitusharjoitus

Uskomusten ja rajoittavien ajatusmallien löytäminen ja muokkaaminen.

1. Millaisia uskomuksia sinulla on itsestäsi?
2. Mihin uskot pystyväsi? Entä mihin et pysty?

Lotan papereista kysymykset tähän...