Hidastaminen ja oma tasapaino

Hidastaminen ja oma tasapaino

Jotta sinä voit lähteä kulkemaan rohkeasti sitä kohti mitä sinä haluat, sinulla täytyy olla voimavaroja kulkea se matka. Sinulla tarvitsee olla taito palauttaa itsesi tasapainon tilaan, jonka avulla osaat kuunnella aitoa itseäsi. Elämässä tulee aina olemaan muuttujia matkassa, muutoksia, joilla on mahdollisuus suistaa meidät raiteilta. Tämän takia sinulla täytyy olla vahva yhteys ja luottamus itseesi sekä omaan tasapainoon. Sinun tasapainon tila ei ole riippuvainen ulkoisista asioista. Kun sinä opit vaalimaan tätä tilaa, sinä opit myös palauttamaan itsesi tähän tilaan aina uudestaan ja uudestaan. Tästä tilasta sinä myös teet valintoja jotka ovat aitoja ja vievät sinua juuri siihen oikeaan suuntaa mihin itse aidosti haluat.


Oman tasapainon tilan vahvistaminen -rentoutusäänite


Kirjoitusharjoitus

1. Ota paperi johon kirjaat ensiksi asiat jotka kuormittavat sinua tällä hetkellä elämässäsi ja arjessasi (-). Tämän jälkeen voit listata asiat jotka tuovat sinulle energiaa ja voimaannuttavat sinua (+).

2. Vertaa nyt listoja. Onko tällä hetkellä elämässäsi enemmän kuormitusta vai palauttavia ja voimaannuttavia asioita? Vai elätkö jo tasapainossa?

3. Voit esittää itsellesi kysymyksiä kuormittaviin asioihin: Mihin asioihin voin itse vaikuttaa? Voinko suhtautua johonkin asiaan toisin? Voinko suhtautua johonkin neutraalimmin? Voiko jostain asiasta luopua kokonaan? Mitä voin tehdä jotta nämä asiat eivät kuormittaisi minua enää näin paljon?

4. Voit esittää itsellesi kysymyksiä energisoiviin asioihin: Voisinko tehdä enemmän asioita jotka tuovat minulle iloa? Voisinko lisätä tähän listaan asioita mitkä tuovat minulle iloa, mutta minulla ei ole ollut aikaa tehdä? Voinko valita priorisoida arkeani niin, että siellä on myös aikaa minua energisoiviin ja mukaviin asioihin?

5. Mitä teen, jotta saan elämäni enemmän tasapainon tilaan? Mistä minun tarvitsee luopua ja mitä minun tarvitsee lisätä jotta elämäni olisi parempaa?

6. Tee toimintasuunnitelma seuraavaksi kahdeksi viikoksi. Mieti jokaiseen päivään vähintään yksi teko joka lisää omaa hyvinvointiasi ja auttaa jaksamaan paremmin arjessa.

7. Selkiytä itsellesi miksi tähän suunnitelmaan sitoutuminen on sinulle tärkeää? Mieti myös miten palkitset itsesi kahden viikon jälkeen? Palkitset itsesi tärkeästä teosta, olet joka päivä kahden viikon ajan valinnut itsellesi vähintään yhden sinua energisoivan ja voimaannuttavan teon. Upeaa!

Sitoudu tähän suunnitelmaa ja huomaa mitä tapahtuu. Tsemppiä!


Vau, ensimmäinen vaihe suoritettu. Hyvä sinä!


Tästä pääset seuraavaan vaiheeseen